07/01/09
Ingredienten
a. 250g eiwit
b. 125g suiker
c. 475g broyage
d. 100g bloem
e. 8g bakpoeder
f. 25g gesmolten boter
Het eiwit en de suiker opkloppen. Niet te hard.
De broyage, de bloem en bakpoeder samenvoegen en onder het eiwit spatelen.
Een klein beetje van dit mengsel bij de boter, goed mengen, en dan dit alles bij het beslag.
Verdelen over 3 ronde vormen
De vormen eerst inboteren, de boter laten stollen en opnieuw inboteren, en bebloemen
45 minuten bakken op 170°C
VULLING:
Nog aanvullen
100G BBR op 1kg creme au beurre, en scheut kirsch toevoegen.
AFWERKING
De gebakken taartjes in het midden doorsnijden. Bovenkant wordt onderkant, en omgekeerd.
Op de bodem een laag vulling, aan randen in boogjes voor mooier effect.
Hierop het deksel, waarop eerst een heel dun laagje vulling is aangebracht.
Hierover flink veel bloemsuiker sprenkelen.
Minstens 1 dag op voorhand maken, om de smaken te laten evolueren !!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten