17/12/2008
Bavarois Framboos
650g frambozenpuree
225g ei-dooier
225g suiker
450g Fondant-chocolade
1.620 room (opgeklopt)
Frambozenpuree met suiker koken. Als het kookt, een beetje ervan bij de dooiers doen. Dit mengen, en dan alles erbij.
Dit mengsel laten afkoelen. Als het 85°C heeft : over de chocolade gieten. Mengen en verder laten afkoelen.
Als het 30°C bereikt heeft : de opgeklopte room erbij.
Creme vanille
1.
300ml melk
22,5g suiker
1,5 vanillestok
2.
105g ei (+/- 2 stuks)
22,5 g suiker
15g pudding-poeder
50g mycryo
360g witte chocolade (gesmolten)
750g room (opgeklopt)
Alles van 1. samen laten koken. Wanneer dit kookt, dit gieten op de mengeling van 2.
Dit mengsel op de 50g mycryo gieten en de 360g witte chocolade toevoegen.
Dit mengsel laten afkoelen en wanneer het 30°C bereikt heeft, de 7540g opgeklopte room toevoegen.
AFWERKING
In de buche-vorm bakpapier.
de bavarois-framboos uitstrijken op de randen, dikke laag.
Hierop een laag biscuit leggen (tevens de ronding volgen).
Hierop de creme vanille, tot bijna bovenaan. En afwerken met een laag biscuit.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten