donderdag 8 januari 2009

L’EXQUISE

10/12/08

Cacaobiscuit

200g dooiers
500g ei
400g suiker

320g eiwitten
160g suuiker

120g bloem
120g cacaopoeder

Op plaat.
Bakken : XXXXXX op XXXX °C


Spiegel

170g room
200g suiker
225g neutrale Spiegel
80g water

175g melkchocolade
4 blaadjes gelatine

De eerste 4 ingrediënten koken. Als wat afgekoeld is, de melkchocolade erbij, en de gelatine


Creme Anglaise

780g melk
240g ei-dooier
160g suiker

½ suiker met de melk koken
½ suiker bij de dooiers en loskloppen

Beetje kokende melk bij de dooiers, mengen, en dan alles erbij


Cappucinocreme

450g crème-anglaise
750g melkchocolade
40g oploskoffie
710g room (licht opgeklopt)
60g chocoladestukjes

Bereiding : ??


Chocoladecreme

670g crème-anglaise
490g Fondant-chocolade
950g room (licht opgeklopt)

Bereiding : ???


AFWERKING

In buchevorm :
Eerst platte lag chocoladecreme
Daarop een laag biscuit (plat?)
Laag cappocinocreme tot boven
Terug biscuit erop
INVRIEZEN
Spiegel erover

Geen opmerkingen: