donderdag 8 januari 2009

JAVANAIS

7/01/09



INGREDIENTEN

?????




De 325g bakmarsepein + een beetje van de 75g eiwit samen loskloppen. De rest van het eiwit toevoegen en verder opkloppen tot slap mengsel zonder brokjes in KitchenAid met vlinder-klopper.

225g eiwit met 75g suiker opkloppen. Beginnen met een klein beetje suiker. Als het beslag volume krijgt, de rest van de suiker erbij.

Deze 2 componenten mengen en dan 35g bloem toevoegen

Uitgieten op bakplaat en bebloemsuikeren voor het inovenen.
(zorgt voor mooi korstje)

Dit is voldoende voor 1 grote bakplaat
1 grote bakplaat maakt 2 Javanais-taarten voor 8 personen

10 minuten bakken op 220°C

Als het uit de oven komt thuis : in 4 snijden

Op 1ste laag creme au beurre, dan 2de laag, etc...
Op bovenste laag nog een laag creme au beurre.
Effe in diepvries en bestrijken met chocolade

Rest creme au beurre loskloppen (met ???) en tekst mee schrijven op de taart.

Nog : chocolade-recept en creme au beurre recept

Geen opmerkingen: